Завърши ремонтът на площадките и стъпалата до Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Подходът към градинката вече е отворен, съобщиха от пресцентъра на общината.

От там уточниха, че са пренаредени и, където се налага, са подменени старите стъпала и плочите на междинните площадки. За удобство на гражданите са поставени и нови парапети. Ремонтирани са пейките. В момента се довършват новите цветни павета, наредени на едно от нивата към беседката, която ще бъде пребоядисана. Премахнати са старите и опасни детски съоръжения. На тяхно място няма да бъдат поставени нови, защото мястото не е подходящо, по мнението на специалистите от дирекция по устройство на територията в общината.

Продължава ремонтът на подхода към храма “Свето Възнесение Господне”. Там също се изграждат нови стъпалата и се възстановяват площадките около паметника митрополит Симеон.

Строителните дейности се извършват от фирмата ЖСП Стил. Общината има подписан двегодишен договор с фирмата, в който са включени и малки ремонти на тротоари.

ШУМ.БГ