Легендата на "Челси" Франк Лампард е новият мениджър на клуба, обявиха сините в сайта си. 41-годишният англичанин се завръща в тима, в който игра 13 години и спечели 11 трофея.

Според британските медии договорът на Лампард с "Челси" е за срок от три години със заплата от четири милиона паунда на сезон. Англичанинът ще получава бонус от 1 милиона паунда при всяко класиране на сините в Шампионската лига.

"Изключително съм горд, че се връщам в "Челси" като мениджър. Всеки знае колко обичам този клуб и историята, която споделихме. Сега съм фокусиран върху работата и подготовката за предстоящия сезон. Тук съм да работя усилено, за да донеса бъдещи успехи на клуба и нямам търпение да започна", каза Лампард при представянето си.

Той замени на поста Маурицио Сари, който пое "Ювентус". От своя страна, Лампард разтрогна с "Дарби каунти" след една година в клуба. "Челси" ще плати 4 милиона паунда компенсация на тима от второто ниво, допълват британските медии.

41-годишният англичанин води "Дарби" в 57 мача, в които записа 24 победи, 17 равни и 16 загуби при голова разлика 90:70. Тимът завърши шести в Чемпиъншип и загуби в плейофите за влизане в елита.

Лампард е първият англичанин, който застава начело на "Челси" през новия век. За последно това се случи през 1996 г., когато Глен Ходъл водеше отбора.

Според мнозина експерти назначаването на Лампард е изстрел в тъмното за "Челси". Водещият голмайстор на сините за всички времена има едва една година опит като мениджър.

Дневник