Бившият футболист на "Байерн" (Мюнхен) Ариен Робен прекрати състезателната си кариера. 35-годишният холандец обясни че отказването му от футбола е най-трудното решение, което някога е взимал.

"19 години изживявах своята страст и опитах да извлека най-хубавото. Това изисква съответното отношение и разбира се, коства много енергия. Когато нещата не вървят както искаш, трябва да си готов да се бориш.В момента съм здрав и във форма, и бих искал да остана така и в бъдеще. Затова е време да спра окончателно", пише в изявлението на Робен.

От лятото холандецът остана без отбор, след като ръководството на "Байерн" реши да не му предложи нов договор с мисъл за подмладяване на състава. В кариерата си Робен често страдаше от контузии, заради които игра рядко през последния сезон.

В кариерата си холандското крило игра последователно за "Грьонинген", ПСВ, "Челси", "Реал" (Мадрид) и "Байерн". За 19 години Робен изигра 606 мача на клубно ниво и има 96 срещи с националния отбор. В кариерата си Робен отбеляза 247 гола и спечели 30 титли.

Най-успешният период за Робен беше престоят му в "Байерн", където игра в последните десет години. Върхът в кариерата му беше спечелването на Шампионската лига и требъла с тима на баварците през сезон 2012-13.

Робен се запомни с отличително движение, което често му носеше успех и голове за отбора. Холандецът пробиваше по дясното крило и с влизаше навътре, с което си отваряше място за изстрел.

Дневник