Тежък пътен инцидент е възникнал тази сутрин до село Изгрев, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Блъснали са се ТИР и бус.  На място е загинал шофьорът на буса.

Сигнал за произшествието е получен в 06:00 часа сутринта в дежурната оперативна част на областната дирекция в Шумен. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. 

След пристигане било установено, че водачът на буса е загинал на място. Спътникът му е невредим. Спасителни екипи от пожарните в Шумен и Каолиново са помогнали да бъде изваден водача на тежкотоварния автомобил от кабината. Откаран е за преглед в МБАЛ- Шумен.

Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. На място се извършва оглед. Движението в участъка е затруднено.

Създадена е временна организация на движението. Пътуващите към Силистра ще бъдат насочвани през Венец, а идващите от Силистра ще преминават през Изгрев и ще бъдат насочвани към Каолиново. От полицията призовават шофьорите да карат внимателно.

По-късно от пресцентъра на полицита съобщиха, че загналият мъж е на 27 г. Шофьорът на ТИР-а е на 60 г. Той е с множество травми на лява ръка и крак, извършват му операция.

ШУМ.БГ