"Левски" направи стъпка към плановете си за изграждане на отбор с български играчи, като взе двама футболисти от "Септември". Сините привлякоха младите Асен Чандъров и Здравко Димитров.

До момента селекцията на "Левски" включи играчи от чужбина - аржентинския полузащитник Франко Масурек, гръцкия защитник Янис Каргас, черногорския вратар Милан Миятович и австрийския нападател Дени Алар.

Чандъров, който е син на собственика на "Септември" Румен Чандъров, е на 20 години и е полузащитник. Той идва под наем за една година с възможност да откупуването му и подписване на контракт за още две. Миналия сезон в 35 мача вкара четири гола и даде пет асистенции. Димитров, който също е на 20 години и играе в средата на терена, идва на "Георги Аспарухов" с тригодишен договор.

От клуба посочиха, че трансферите са "част от дългосрочната стратегия на клуба за инвестирането и развитието на млади български таланти".

С промяната на властта в клуба изпълнителният директор Павел Колев заяви, че целта е "Левски" да започне да играе основно с български футболисти. Наскоро треньорът Петър Хубчев посочи, че използването на млади играчи от школата може да стане само покрай ядро от шест-седем опитни състезатели.

Дневник