Волейболистът Тодор Алексиев ще продължи кариерата си в българското първенство. Бившият състезател и капитан на националния отбор ще играе в "Хебър" (Пазарджик) през следващия сезон, съобщи клубът във "Фейсбук" страницата си.

"Той е сред най-утвърдените български волейболисти с множество успехи в националния ни отбор и дългогодишна клубна кариера у нас и в чужбина. Пожелаваме му много победи и титли с "Хебър"! Смело напред", пише в изявлението на "Хебър".

Алексиев идва от "Олимпиакос" (Пирея), с който стана шампион в гръцкото първенство. Преди това българинът имаше неуспешен период в португалския "Спортинг", но напусна след половин година в тима.

Алексиев, който започна кариерата си в "Локомотив" (Пловдив), спечели златно отличие за четвърта поредна година. През 2016 и 2017 г. българинът триумфира в аржентинското първенство съответно с "Персонал" (Боливар) и УПСН (Сан Хуан), а през 2018 г. стана шампион с "Олимпиакос" и беше избран за най-полезен играч в Гърция.

Привличането на Алексиев показва амбициите на "Хебър" да гони шампионската титла в българското първенство. Миналия сезон тимът от Пазарджик спечели купата на страната и записа най-много победи в редовния сезон, но загуби финалния плейоф от "Нефтохимик".

Дневник