Българската състезателка в скока на височина Мирела Демирева заяви, че целта й е да бъде най-добрата в дисциплината. Сребърната медалистка от Рио 2016 се надява да надгради представянето си и да спечели олимпийската титла на летните игри в Токио догодина.

"Виждам потенциала в скоковете ми и започва да ми се получава. Трябват ми състезания, по-високи летви, малко повече място и нещата ще се получат. Искам да съм най-добрата в сектора и да летя над два метра. Знам, че ще дам най-доброто от себе си", каза Демирева след състезанието от Диамантената лига в Лозана.

29-годишната състезателка завърши трета и с успешен опит на височина 197 см покри с един сантиметър норматива за участие на олимпийските игри в Токио. Със скока Демирева записа най-доброто си постижение за годината.

Българката се справи последователно със 184, 191 и 197 см, беше близо да преодолее 202 см, но направи три фаула. С 202 см световната шампионка Мария Ласицкене победи в състезанието.

Демирева остана зад Ласицкене и на европейското преди година, когато българката остана втора. Впоследствие тя беше избрана за най-добър атлет в страната за 2018 г.

Дневник