Лос Анджелис клипърс" се подсили с две от големите звезди в Националната баскетболна асоциация (НБА). ESPN съобщи, че тимът ще привлече свободния агент Кауай Ленърд и Пол Джордж, който е част от сделка с "Оклахома сити тъндър".

Според журналиста Адриан Войнаровски Ленърд е получил максимален договор за четири години на стойност 142 милиона долара. 28-годишният състезател беше в основата на първата титла на "Торонто раптърс", като беше избран за най-полезен играч в плейофите.

Джордж идва в "Клипърс", като в замяна "Оклахома" ще получи гарда Шай-Гилджъс Аликзандър, крилото Данило Галинари и пет избора в драфта в следващите години.

Ленърд възроди кариерата си в "Торонто", след като преди година беше част от нежелана сделка и напусна "Сан антонио спърс". Роденият в Лос Анджелис състезател отбеляза средно по 26.6 точки и направи 7.3 борби на мач в редовния сезон, като подобри показателите си в плейофите с 30.5 точки и 9.1 борби средно на двубой.

Джордж си тръгва от "Оклахома" след две години в тима. 28-годишното леко крило беше лидера на "гръмотевиците" през миналия сезон със средно по 28 точки на мач, като остана трети за наградата за най-полезен играч в редовния сезон.

Дневник