Бърнард Томич планира да обжалва глобата, наложена му заради поведението му в мача от първия кръг на "Уимбълдън". Австралиецът беше лишен от премията си за участие на стойност 45 хиляди паунда след решение на организаторите, че нарочно не е положил достатъчно усилия, за да се противопостави на съперника.

Томич загуби с 2:6, 1:6, 4:6 от Жо-Вилфред Цонга за 58 минути игра, като това беше най-краткият мач в турнира от 2004 г. Австралиецът обясни, че не е чувствал добре физически по време на мача.

"Летях от Турция след загубата в четвъртфиналите, като играх няколко мача при 40-градусови горещини. Бях изтощен и впоследствие се почувствах зле", каза Томич пред News Corp Australia.

Той допълни: "След това излязох срещу един от петте най-добри играчи на трева и загубих с 6:2, 6:1, 6:4, а не с 6:0, 6:0, 6:0. От началото на мача знаех, че имам много малък шанс (да победя), защото бях отпаднал, но помислих, че ще изляза на корта и ще опитам, защото това е "Уимбълдън".

Томич каза още, че е имал чувството, че се движи на забавен кадър по корта. Той отличи силния сервис на Цонга и се извини, че не е могъл да даде най-доброто от себе си.

Това не е първият път, в който австралиецът има проблеми заради поведението си на корта. През 2017 г. Томич беше глобен 15 хиляди паунда за инсцениране на контузия при загубата си в първия кръг от Миша Зверев. След мача австралиецът заяви, че е бил отегчен.

През 2012 г. Томич отново беше обвинен в спекулативна игра при загубата си на US Open от Анди Родик. Австралиецът държи рекорда за най-бърза загуба в турнир от сериите "Мастърс" 1000. Тя дойде в Маями през 2014 г., след поражение с 0:6, 1:6 от Ярко Ниеминен в мач, продължил едва 28 минути.

Дневник