Легендарната британска писта "Силвърстоун" може да остане домакин на кръг във Формула 1 и след 2019 г. Договорът на трасето в графство Нортхемптън изтича след настоящия сезон, но в последните дни се състоя среща между собствениците на спорта "Либърти медия" и Британския автомобилен клуб (BRDC). Тя е довела до сериозен прогрес в различията между двете страни.

Очаква се бъдещето на "Силвърстоун" да бъде обявено през уикенда, когато предстои стартът за Гран при на Великобритания.

"Аз съм положително настроен за успешен завършек на всички преговори. Вярвам, че преди състезанието в неделя ще има добри новини за всички фенове", каза президентът на британската асоциация сър Дейвид Ричардс пред "Дейли мейл".
"Най-големият проблем дотук беше финансовата страна и мисля, че беше направена стъпка напред в това отношение. Остават някои малки детайли, които да бъдат уточнени".

"Силвърстоун" плаща 17 милиона паунда на година, за да бъде домакин на старт във Формула 1. Собственик на пистата е именно BRDC, но организацията бележи загуби от над 50 милиона паунда за последните шест години.

Формула 1 има желание да остане на пазара във Великобритания, като в последно време се водят преговори с Лондон за организиране на улично състезание. Въпреки желанието на "Либърти медия" провеждане на състезание в града е трудно от логистична гледна точка.

Дневник