Седемкратната шампиона от "Уимбълдън" Серена Уилямс получи глоба от организаторите на турнира заради вреди, които е нанесла на кортовете в "Ол Инглънд клъб". Американката, която се бори за 24-та титла от шлема, е наказана с 10 хиляди долара (близо 8 хиляди паунда) заради това, че хвърли ракетата си в първия мач от надпреварата.

Това е довело до увреждане на тревната настилка. Случката е от мача с италианката Джулиа Гато-Монтиконе.

Във вторник Уилямс се изправя срещу своята сънародничка Алисън Риске, която отстрани световната №1 Ашли Барти. Двубоят ще определи първата полуфиналистка при дамите.

Организаторите оповестиха и други глоби, които са наложени на играчите в Лондон. Фабио Фонини е санкциониран с три хиляди долара заради "неприлично поведение" по време на загубата в трети кръг от Тенис Сандгрен (САЩ). Тогава Фонини каза, че се надява "бомба да избухне на целия комплекс".

Общо 8000 долара (6347 паунда) са глобите, наложени на Ник Кириос в мачовете му от първи и втори кръг. Австралиецът, който загуби от Рафаел Надал, беше въвлечен в различни инциденти от началото на надпреварата.

Рекордната глоба беше наложена на Бърнард Томич. Австралиецът беше лишен от сумата за загуба в първия кръг (45 хиляди паунда), след като организаторите сметнаха, че не е положил усилия да се противопостави на съперника си.

Дневник