Шест души кандидатстваха за длъжността директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите – Шумен в обявения от Министерството на околната среда и водите конкурс.

От подалите документи са допуснати петима. Това са Румен Хинев, Васил Николов, Теофан Димитров, Иван Маринов и Цветомира Дончева. В първия кръг при подбора на документи е отпаднала Стела Илиева, тъй като не е покрила изискването за професионален опит - минимум 3 години на ръководна длъжност и/или 7 години опит в областта на анализи, управление, мониторинг и контрол в областта на околната среда.

Допуснатите петима кандидати до втори кръг трябва да представят концепция на тема "Прилагане на политика по опазване на околната среда на регионално ниво - управление и контрол” на хартиен носител, както и да я презентират на Power Point. Той ще се проведе на 30 юли в сградата на Министерство на околната среда и водите. Тези от кандидатстващите, които преминат втория кръг ще бъдат поканени на интервю.

Сегашният директор на РИОСВ – Шумен Цветомира Дончева е временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурса. Тя смени на поста през октомври м.г. Евелина Шишманова, която излезе в пенсия.

Два дни след като екоминистерството обяви допуснатите петима кандидати в сайта бе публикувано и изменение на списъка, в който до втори кръг е допусната и Стела Илиева.

ШУМ.БГ