Градски ученически парламент в Шумен организира първото по рода си състезание  "Игрите на града". Целта му е да мотивира младите хора да научат повече за града и родината си по интересен и различен начин - чрез забавни игри и викторини.

Състезанието ще се проведе тази неделя, 14 юли, от 16,00 часа на входа на парк „Кьошкове“, съобщиха на пресконференция днес организаторите.

„Игрите ще протекат в 3 кръга. Първият ще бъде фокусиран върху историята на града ни и на България. Вторият ще бъде за световната история и култура, а третият ще бъде по-забавен – водна война, като в балони ще бъдат скрити букви и участниците ще трябва да подредят дадена дума, след като спукат балоните“, обясни заместник–председателят на Градския ученически парламент Юриета Иванова.

На събитието ще присъстват скаути от няколко държави, които в момента са на лагер на Шуменското плато. Очакват се и около 40-50 младежи от Шумен, но са поканени и всички желаещи. В игрите имат право да участват всички младежи, които имат предварителна заявка за участие и са си формирали отбор, състоящ се от трима души.

„Надяваме се жителите на града да си тръгнат по-горди от това, че са граждани на Шумен, а чужденците да разберат, че Шумен е наистина шумен и привлекателен за младите хора град“, каза Юриета Иванова.

ШУМ.БГ