Българският футболен съюз (БФС) призова отборите да играят честно и да спазват правилата. Към клубовете беше отправен и "приятелският апел" да направят първенството по-вълнуващо.

Чрез традиционното съобщение в сайта на БФС президентът на организацията Борислав Михайлов и колегите му от ръководството пожелаха успех на отборите. Публикацията идва ден след срещата, организирана от министър-председателя Бойко Борисов, на която ръководителите на трите водещи клуба обещаха да не купуват мачове и съдии и да победи най-добрият.

"От позицията си на регулаторен орган на футбола на всички нива у нас, БФС изразява категоричната си готовност да осигури безпроблемното протичане на сезон 2019/2020 и отправя приятелски апел към клубовете-участници за тяхното съдействие с цел новото първенство да е още по-вълнуващо и атрактивно", пише в обръщението, публикувано часове преди ЦСКА да открие сезона с мача си срещу "Титоград" от квалификациите в Лига Европа.

"Бихме желали да подчертаем важността на призива на Българския футболен съюз за спазване на правилата на честната игра както на терена, така и извън него – послание, подкрепено и от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов – тъй като именно спазването на спортните морал и етика е от най-ключово значение за постигането на качествения продукт, който всички искаме да виждаме", се казва още в текста.

БФС се обръща и към "най-важната страна във футболната игра – запалянковците", като им напомня, че хулиганството, агресията и ксенофобията нямат място в модерния футбол. "Нека всички заедно направим така, че българските стадиони да бъдат арени на чисти и истински битки, решавани единствено на спортен принцип", добавят от футболния съюз.

Дневник