Певицата Тейлър Суифт бе определена от "Форбс" за най-високоплатената знаменитост за 2019 г., задминавайки с малка разлика двама от представителите на клана Кардашиян - риалити звездата с успешен бизнес с козметика Кайли Дженър и рапъра Кание Уест, писа "Ройтерс".

Годишната класация на изданието със стоте топ печеливши знаменитости включва футболните звезди Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар в челната десетка.

Сред тях се нареждат още британският певец Ед Шийрън и софт рок групата от 70-те "Ийгълс" (The Eagles), които през 2018 г. направиха ново световно турне.

Американският рапър, продуцент и дизайнер Кание Уест се завърна в списъка след четиригодишно отсъствие. Според изчисленията на "Форбс" печалбите му, преди да бъдат обложени с данъци, възлизат на 150 млн. долара, идващи предимно от неговата популярна линия маратонки Yeezy. С това той се нарежда на третото място. Половинката му Ким Кардашиян е на 26-а позиция.

Малко след своето успешно турне и албум от 2018 на име Reputation Тейлър Суифт заема първото място с печалби от 185 млн. долара; 29-годишната звезда бе начело на класацията и през 2016 г. след излизането на предишния й бестселър албум "1989" и турнето към него.
21-годишната Дженър, която е полусестра на Ким, Клои и Къртни Кардашиян, заема второто място с печалби, изчислени на 170 млн. долара, благодарение на огромните продажби онлайн на нейната компания за гримове и козметика. По-рано тази година "Форбс" я определи и за най-младия милиардер, натрупал богатството си самостоятелно.


"Форбс" прави класацията си за 2019 въз основа на изчисления на възнагражденията на отделните личности за периода юни 2018 - юни 2019, и то преди да бъдат обложени с данъци. Те се базират на информация от мениджъри и данни от агенции като Nielsen, изданието за търговията в областта на турнетата Pollstar, филмовата база данни IMDB и интервюта с експерти от индустрията и много от самите знаменитости.

Според списанието общите приходи на стоте топ знаменитости тази година възлизат на 6.3 млрд. долара за изминалите 12 месеца.

Дневник