Феновете на "Левски", които участваха в сбиване в Братислава в сряда вечер, не са сериозно пострадали. Това каза председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян. Фенове на сините, които бяха в Братислава на път към Ружомберок за мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа, са били нападнати от засада.

Те са участвали в сбиване с фенове на полския "Краковия" и холандския "Аякс".

"Най-актуалната информация е, че всички наши момчета са освободени и няма нито един задържан в арестите в Братислава. Задържани са били 45 българи вследствие на това, което се е случило снощи. Всички те са вече свободни. Словашката полиция е действала бързо и веднага е установила, че те са жертва на засада", каза Хиндлиян в ефира на "Здравей, България" по "Нова".

"Няма информация за пострадали българи, напротив. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, дори повече от това, на брой поляци и холандци. Познавам почти всички, говорих с доста голяма част от момчетата. Доколкото знам, те ще стигнат до стадиона и ще подкрепят "Левски".

За втори път феновете на "Левски" участват в сбиване при гостуване на отбора в Европа. Преди две години това се случи в Хърватия преди мач с "Хайдук" (Сплит).

"Искам да уточня, че българските фенове са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци. Този инцидент се случва в центъра на Братислава, има много хора, там е пешеходна зона. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинения", каза посланикът на България в Словакия Йорданка Чобанова пред БНР.

Дневник