Българското футболно първенство, което досега носеше името Първа професионална лига, вече ще се казва efbet Лига. Това стана ясно след пресконференция преди началото на новия сезон и обявяване на партньорството с букмейкърската компания.

Шампионатът започва в петък.

"Футбол про медия" се възползва от клауза в договора си с футболния съюз. До момента ни липсваше голям спонсор, като това вече е факт", каза ръководителят на фирмата собственик на телевизионните права "Футбол про медия" Атанас Караиванов.

Шампионатът години наред беше известен като "А" група, но след промяната на формата през 2016 г. беше прекръстен на Първа лига. До момента българското първенство нямаше генерален спонсор.

"Ефбет" е най-големият онлайн букмейкър в България и е свързван с бизнесмена Васил Божков. Компанията се ръководи от Цветомир Найденов, който е син на дясната ръка на Божков от създаването на "Еврофутбол" Стефан Найденов.

Българското първенство е шампионатът с най-много спонсори от хазартния сектор в Европа, показа проучване в началото на годината. Логото на компанията "Ефбет" е на екипите на част от елитните клубове: "Лудогорец", "Витоша" и "Локомотив" (Пловдив). Доскоро и на "Левски", но преди няколко дни сините смениха "Ефбет" с "Национална лотария".

"Това не е прецедент в Европа. Има го в Румъния и Чехия, както и в много други страни. Няма нищо скрито-покрито. Нашите средства ще бъдат разпределени и ще помагат за развитието на клубовете. Целта е да направим по-добър продукт, заедно с партньорите от "Нова телевизия", каза маркетинговият директор на "Ефбет" Емил Кънев.

Дневник