"Левски" направи голяма крачка към продължаване във втория предварителен кръг в Лига Европа след чиста победа над "Ружомберок". Сините потеглиха в евротурнирите с успех 2:0 като гост и изглеждат сигурни за продължаване към следващия етап.

Точни за победата бяха Давиде Мариани и Паулиньо.

Сините играха без нападател в двубоя, като треньорът Петър Хубчев не можеше да разчита на наказания Станислав Костов и новото попълнение Дени Алар, който е с контузия. При тази ситуацията на върха на атаката се редуваха Мариани и Паулиньо.

"Левски" започна много неубедително и плахо в двубоя, като първите минути бяха за домакините. В 14-ата минута "Ружомберок" вкара и гол чрез Далибор Такач, който беше отменен заради засада.

Едва след 20-ата минута българските футболисти погледнаха по-смело в атака и започнаха да задържат топката. Първите опити бяха с далечни удари, но в 36-ата минута след флангова атака "Левски" поведе.

Живко Миланов центрира отдясно, а Давиде Мариани беше непокрит от защитниците. Той стреля с глава, а топката описа парабола, за да прехвърли словашкия вратар - 0:1.

В самия край на първата част "Левски" пропусна шанс да вкара и втори гол, след като Паулиньо игра самостоятелно вместо да намери свой съотборник.

След почивката сините удвоиха аванса си само шест минути след подновяването на играта. Те се възползваха от грешка в словашката защита, когато Паулиньо получи подаване от Станислав Иванов и се измъкна зад защитата. Бразилецът излъга и вратаря, за да се разпише в опразнената врата.

След втория гол "Левски" свали темпото и се прибра в своята половина, за да запази аванса си. Сините имаха и някои шансове на контраатака, но в края на мача трябваше вратарят Милан Миятович да се намесва и да спаси опасен удар.

Дневник