Трансферната сага с преминаването на Антоан Гризман в "Барселона" завърши, след като каталунците обявиха привличането на френския нападател. 28-годишният футболист се присъединява към каталунците, след като откупната му клауза от 120 милиона евро беше активирана.

По обяд адвокатът на Гризман депозира сумата в офисите на испанската футболна лига в Мадрид. Така световният шампион с Франция преминава от "Атлетико" в "Барселона".

Договорът му с каталунците ще бъде за срок от пет години с откупна клауза от 800 милиона евро, съобщава официалния сайт на "Барселона". Първият му клуб в Испания "Реал сосиедад" получава 24 милиона евро, след като имаше дял от бъдещите му трансфери.

Французинът подсилва нападението на "Барселона", където ще си партнира с Лионел Меси и Луис Суарес. Гризман беше желан от тима още преди година, но след световното в Русия предпочете да остане при "дюшекчиите".

Гризман става третият най-скъп футболист в историята на клуба след Филипе Коутиньо (145 млн. евро) и Усман Дембеле (125 млн. евро).

В последните седмици се разигра истинска сага около трансфера на нападателя. След края на сезона той обяви в социалните мрежи, че напуска "Атлетико" и няма да играе повече за клуба от Мадрид. Още тогава трансферът му в Каталуня изглеждаше сигурен.

В началото на месеца преговорите между двата клуба пропаднаха, като "Барселона" помоли "Атлетико" да плати трансферната сума по-късно. За капак Гризман отказа да се яви на първата тренировка на "дюшекчиите" за новия сезон, с което увеличи напрежението.

От "Барселона" предприемат хода с активиране на откупната клауза, подобно на трансфера на Неймар от каталунците в посока ПСЖ през 2017 г.

Дневник