ЦСКА започна с грешна стъпка новия сезон в Първа лига. Червените се препънаха при 2:2 с "Етър" на "Българска армия".

Домакините два пъти повеждаха, но съперникът изравняваше с головете на Даниел Младенов. ЦСКА плати висока цена за грешките си в защита.

Впечатление направи младият Митко Митков, който вкара много красив гол за 2:1.

 Треньорът на червените Добромир Митов направи три промени от състава, който преди дни победи "Титоград" в Лига Европа. И трите бяха в защита, където вместо Жеферсон, Нуно Томаш и Пламен Гълъбов започнаха Петър Занев, Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски.

ЦСКА започна по отличен начин и след само три минути игра успя да поведе в резултата. Това се случи от дузпа, реализирана от Али Соу. В основата на попадението беше новото попълнение Занев. Той проби отляво и премина елементарно край Александър Дюлгеров, който го фаулира.

След гола ЦСКА свали темпото и започна да разиграва повече в средата на терена. "Етър" също имаше своите шансове и показа, че е опасен в предни позиции. В 23-ата минута гостите от Велико Търново можеха да изравнят, но Витаутас Черниаускас спаси удар на Крум Стоянов.

В самия край на първата част ЦСКА отново беше по-добрият отбор на терена и владееше ситуацията. Домакините пробваха да стигнат до втори гол, но удари на Бодуров и Греъм Кери бяха спасени.

След почивката ситуацията на терена не се промени, като "Етър" действаше на контраатака, а ЦСКА владееше топката. В защита обаче червените допускаха колебания и още в самото начало на полувремето "Етър" пропусна добър шанс.

В 57-ата минута грешка нямаше и Даниел Младенов изравни. Той се възползва от грешка на защитата на ЦСКА и разсеяни действия на Чорбаджийски, и от пет метра нямаше проблем да вкара – 1:1.

След изравняването ЦСКА веднага се активизира и изнесе играта в предни позиции. При центриране от корнер се стигна до удар с глава на Чорбаджийски, но гредата спаси "Етър".

Малко по-късно Митков изненада вратаря на съперника с отлично насочен удар от далеч и върна преднината на червените. Тя не трая дълго, след като гостите изравниха с втория гол на Младенов. Той засече с глава много добро центриране на Иван Стоянов от дясно.

ЦСКА положи усилия да вкара за трети път, но без успех. В заключителните секунди дори Здравко Илиев пропусна възможност да донесе победата на "Етър", като получи вдясно в наказателното поле, но стреля встрани.

Дневник