ЦСКА се класира безпроблемно за втория квалификационен кръг на Лига Европа, отстранявайки черногорския "Титоград". Червените завършиха 0:0 при гостуването в Подгорица, но благодарение на успеха 4:0 от първата среща на "Българска армия" продължават напред.

Срещата на градския стадион в Подгорица премина при лежерно темпо от страна на ЦСКА, който проспа първата част и беше доста по-активен през втората. "Титоград" удари греда през първото полувреме и беше отборът, който повече търсеше гол.

В следващия кръг ЦСКА ще срещне хърватския "Осиек". Първата среща е на 25 юли в София, а реванът седмица по-късно в Хърватия.

Треньорският щаб на червените направи пет промени от първия двубой на "Българска армия". Сред най-значимите бяха завръщането на Николай Бодуров, както и отсъствието на Али Соу за сметка на новото попълнение Тони Уот, който поведе атаката.

Още в началните минути се видя, че ЦСКА ще действа предпазливо и без да предприема излишни рискове. Червените заложиха на пасивна игра, изчакваха съперника си, но и не се движеха толкова без топка, което предостави инициативата на домакините.

До 15-ата минута ЦСКА стигна само до един пробив на Греъм Кери по крилото, който завърши с падане на футболиста в наказателното поле. В това време "Титоград" беше по-активният отбор и настъпателно действаше основно по фланговете. Отдясно много активен беше Мамаду, който имаше превес срещу Жеферсон.

В 16-ата минута фланговият нападател на домакините центрира отдясно, а непокритият Радомир Джалович отправи удар. Той срещна гредата за късмет на ЦСКА, след като защитата и вратарят Черниаускас не реагираха.

Последваха силни минути за домакините от Подгорица, които в 32-ата минута можеха да открият резултата. Този път атаката се разви отляво, като централният нападател Павлович се озова непокрит между централните защитници на ЦСКА. Той стреля от пет-шест метра, но Черниаускас прояви рефлекс и спаси.

До края на първото полувреме други опасности пред двете врати нямаше. ЦСКА се отчете само с един точен удар, но той не беше толкова опасен. Червените стигнаха и до едно разбъркване, при което топката мина над Евандро, а Пламен Гълъбов се размина с нея.

През втората част българският тим вдигна оборотите и започна да действа по-агресивно. Греъм Кери беше в основата на почти всичко по-интересно, като негов удар от фаул беше избит от черногорския вратар малко след подновяването на играта.

Отново Кери стреля в 55-ата минута, но този път топката премина над вратата.

Евандро също получи добра възможност, като това се случи в 63-ата минута. Той направи двойно подаване с Жеферсон, премина двама бранители и стреля от малък ъгъл, но не уцели вратата.

Едва след влизането на Али Соу в края на мача ЦСКА опита отново да притисне "Титоград". Гамбиецът се отчете с два удара, но не успя да се разпише.

Дневник