Прекалено леки голове и много грешки са коствали на "Лудогорец" отпадането в Шампионската лига от "Ференцварош", това каза треньорът на българския тим Стойчо Стоев. В сряда осемкратният шампион загуби от унгарския състав с 2:3 и напусна надпреварата.

"Имаше ключови моменти. Първият гол е от статично положение, въпреки че много тренирахме. При втория гол допуснахме много грешки. Ключов момент беше изпуснатата дузпа. 2:2 ти дава повече увереност. Твърде рано инкасирахме трети гол", каза Стоев.

Той не остана доволен от "своеволия" на свои играчи. Стоев мотивира смяната на Шверчок с изпуснатата дузпа, която дори не е трябвало да бие.

"Виждаше се, че Шверчок след изпуснатата дузпа беше излишно да стои на терена. Моци трябваше да бие дузпата. Аз му извиках да я изпълни, но той ми каза, че Шверчок искал. Ще има санкции в тази насока, но е още рано да се говори. Това се случва за първи път. Това е своеволие за мен. Чудя се как самите футболисти го допуснаха да се случи", добави треньорът.

"Разговорът ми с Марселиньо бе, че ще играе докато видя, че е физически годен. Дано е разбрал. Това е решение на треньора".

"Лудогорец" продължава участието си в Лига Еворпа, където във втория квалификационен кръг ще срещне "Валур" от Исландия.

Дневник