Прокуратурата в Масачузетс свали вчера обвиненията срещу Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство над 18-годишен младеж през 2016 г. Причината за решението е отказът на ищеца да свидетелства относно липсващ мобилен телефон, съобщи "Ройтерс".

По-рано адвокатите на актьора обвиниха младия мъж в изтриването на съобщения от мобилния телефон, използван в нощта на предполагаемото сексуално посегателство. Според тях съобщенията биха доказали невинността на клиента им. Ищецът твърдеше, че е загубил мобилния телефон. На изслушване по-рано през този месец той се позова на Петата поправка в американската конституция, според която може да се откаже от това да свидетелства, за да не се инкриминира.

Адвокатите на Спейси отказаха да коментират решението. От самото начало на случая двукратният носител на награда "Оскар" пледираше, че е невинен, а неговата защита нарече обвиненията лъжливи. Ако беше признат за виновен, Спейси го застрашаваше присъда от до 5 години затвор.

Адвокатът на младежа, Мичъл Гарабедян, заяви, че клиентът му е показал "огромно количество кураж при трудни обстоятелства".

Спейси за пръв път беше въвлечен в обвинение за сексуално посегателство през месец октомври, 2017 г. Тогава актьорът Антъни Рап твърдеше, че е станал жертва на сексуален тормоз от страна на звездата от "Къща от карти" в далечната 1986 г., когато е бил едва на 14 г. А Спейси публично се извини за неподходящото си поведение.

В случая от Масачузетс Спейси беше обвинен от 18-годишния младеж, че преди 3 години актьорът му е дал алкохол в бар, въпреки че момчето е било непълнолетно. След това го е опипвал и го е нападнал сексуално. Това беше и единственото дело, което произтече от всички обвинения към Спейси.

Вълната от обвинения към актьора се отразиха негативно върху неговата кариера. "Нетфликс" прекрати договора му и участието му в сериала "Къща от карти". След това Ридли Скот изряза сцените със Спейси във филма "Всичките пари на света" и ги засне отново с Кристофър Плъмър. 

Дневник