"Мехелен" се превърна в голямата изненада в белгийския футбол през миналата година, след като клубът от втора дивизия спечели Купата на Белгия след невероятна серия и успех над "Гент" във финала. Със спечелването на купата "Мехелен" си гарантира участие в Лига Европа, а освен това се завърна в елита, завършвайки на първо място през сезона.

Мечтата на клуба обаче няма да е състои, след като той беше изхвърлен от участие в Лига Европа. УЕФА откри доказателства, че клубът е участвал в уредени мачове в местното първенство.

"На 3 юни бяха открити доказателства за манипулиране на резултати. Беше даден срок за обжалване, но молбата оневиняване на "Мехелен", внесена в централата в понеделник, е отхвърлена", съобщиха от УЕФА.

Белгийският клуб е обжалвал пред спортния съд на страната, но в Нион не приемат доводите на съда.

"Участието в манипулирани мачове е от сезон 2017/2018, като срещите са били манипулирани с цел финансова облага", добавят от УЕФА, като копие е изпратено и до Белгийската кралска футболна федерация.

Като носител на купата на страната тимът на "Мехелен" трябваше да влезе директно в груповата фаза на Лига Европа. След изваждането им обаче в групите директно попада "Стандарт" (Лиеж), а "Антверпен" заема мястото в квалификационните кръгове.

Дневник