"Левски" обяви, че премахва таксите в детско-юношеската си школа. Освободени от заплащане ще са всички, обединени под "футбол 11" във възрастовите групи от 13 до 19 години, казаха директорът на школата Йончо Арсов и главният методист Емил Атанасов.

Като част от дългосрочната стратегия на "Левски" се въвежда задължително използване на системата 4-3-3. Според Арсов тя е най-подходяща за тактическото израстване на юношите на клуба.
Двамата представиха треньорските екипи, които ще водят отборите в отделните възрастови групи.


Главният треньор няма да има право на смени, на разбор и да се бърка в работата на старши треньорите на отделните набори. "Той трябва да наблюдава как се прилага концепцията ни и да следи за реализирането на нашите изисквания", каза Арсов.

Преди дни "Левски" започна изграждането на два изкуствени терена, като те ще се използват за "футбол 5" и "футбол 9". На базата на сините ще започнат и ремонтни дейности, насочени към общежитието и към ремонт на съблекалните за школата. Планирано е изграждането на възстановителен център, както и създаването на треньорска стая за анализи. Ще се ремонтира и трибуната до настоящия изкуствен терен.

В общежитието ще бъдат назначени педагози, които да се грижат за цялостното развитие на децата, обявиха от клуба.

Дневник