България понесе две наказания от УЕФА заради поведението на футболните си привърженици. Българският футболен съюз ще трябва да затвори частично трибуни на Националния стадион "Васил Левски", реши дисциплинарната комисия към европейската футболна федерация.

Наказанията са заради расистко поведение в двубоите с Косово (2:3) и Чехия (1:2) от квалификациите за Евро 2020.

Първото провинение се наказва със затваряне на 3000 места в сектор Б за мача с Чехия на 17 ноември. За двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места, като БФС трябва да определи до месец преди мача кой да бъде той.

На празните сектори ще трябва да бъде издигнат транспарант с надпис #EqualGame и логото на УЕФА.

Санкциите са заради провинения по чл. 14 от дисциплинарния правилник. В случай на рецидив се налага наказание за мач пред празни трибуни и глоба от 50 хиляди евро. При следващи инциденти може да се стигне дори до прекратяване на мач или отнемане на точки.

В група А, в която е България, вече беше наложено наказание за расистки обиди. В мача между Черна гора и Англия в Подгорица част от английските национали, сред които Рахийм Стърлинг и Дани Роуз бяха обиждани, което доведе до санкция за Черна гора.

Заради това черногорците играха с Косово пред празни трибуни.

Дневник