"Етър" се превърна в приятната изненада от началото на сезона в Първа лига, след като спря втори от фаворитите. Тимът, воден от Росен Кирилов, взе точка от "Левски" в домакинството си след 0:0 на стадион "Ивайло". Сините, които влязоха в срещата като фаворит не намериха решение как да отбележат гол на "Етър".

Макар и без попадения двубоят беше много интересен, с високо темпо и положения. В заключителната част от двубоя обаче "Левски" отпадна физически и това го спря в опита да вземе нещо от срещата.

За "Етър" това е втори силен резултат. В първия кръг от новия сезон съставът от Велико Търново игра и с другия голям клуб от София ЦСКА, като тогава футболистите на Росен Кирилов измъкнаха 2:2 на "Българска армия", а сега затвърждават стабилното си начало.

Макар да имаха много по-малко положения от гостите, виолетовите се понравиха с играта си. За сините това беше второ поредно гостуване, след като тимът потегли с 4:1 над "Дунав" в Русе.

В следващия кръг "Етър" гостува на "Черно море", а "Левски" приема "Ботев" (Пловдив).

Пред пълните трибуни на стадион "Ивайло" двата тима започнаха с много високо темпо и без да се действа предпазливо, имаше доста положения пред двете врати.

До десетата минута имаше ситуации и пред двамата вратари. Първо "Левски" стигна до опасност след корнер, а "Етър" отговори с един пряк свободен удар. И двата тима разчитаха на бързите си играчи в предни позиции, каот тези на сините Станислав Иванов, Паулиньо и Здравко Димитров, постоянно сменяха местата си.

Именно пред Иванов се откриха най-добрите шансове за "Левски". Първо младият нападател стреля, но Христо Иванов спаси. След това играчът на сините се размина на сантиметри с гол, след като вратарят на "Етър" изби центриране на Иван Горанов, но топката рикошира обратно и мина до страничния стълб.

"Етър" не успяваше да създаде чисти голови положения, но скоростта на домакините в атака създаваше някои проблеми за "Левски". Синята отбрана показа колебания, но все пак издържа без да се налага Милан Миятович да се намесва решително.

След почивката "Левски" постепенно вдигна още оборотите и започна да бъде отборът, който водеше играта. "Етър" се дръпна в защита и прие играта в своята половина, разчитайки на контраатаки. След 60-ата минута Петър Хубчев предприе и промени, като и трите бяха офанзивни – той пусна Дени Алар и Станислав Костов заедно на терена, както и друг от новите Франко Масурек.

Малко след влизането си на терена Алар беше много близо до гол. Подобно на сблъсъка с "Ружомберок" през седмицата, когато се разписа с първото си докосване, австриецът получи шанс и срещу "Етър". Той засече меко центриране на Горанов, но от няколко метра не успя да преодолее Христо Иванов, който успя да скъси дистанцията.

вДневник