Цветана Пиронкова ще опита да помогне на деца в България да направят първите си стъпки в тениса и да се запалят по играта. Това обясни най-добрата българска тенисистка в последните години, след като стана посланик на програмата "Тенисът – спорт за всички".

"Деца от 6 до 12 години имат възможност да направят първи стъпки в тениса в 50 клуба от цялата страна. Тенисът е емоция, която си струва да бъде изживяна от всяко дете", каза полуфиналистката от "Уимбълдън" през 2010 г.

За пета поредна година програмата осигурява безплатно обучение по тенис за деца в цялата страна в месеците от юни до октомври. Общо 50 клуба в 28 населени места отворят врати за обучение на децата от 6 до 12 г. до октомври. Във всеки клуб тенисистите се разпределят в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията са минимум по един път седмично. Българската федерация по тенис осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

В програмата са включени и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, "Дъд Боул" в Хърватия, "Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в "Монте Карло Кънтри клуб".

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2019 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми - "Тенисът - спорт за всички".

В момента Пиронкова не участва в турнири, като спря временно кариерата си след раждането на своя син. Последният турнир, в който тя игра, беше "Уимбълдън" преди две години. В края на 2018 г. българката основа и своя модна линия.

Дневник