Кристиано Роналдо ще се размине без обвинения по случая за изнасилване на американката Катрин Майорга. Това потвърдиха американски прокурори. През миналата година беше възобновено разследването срещу футболната звезда, след като 34-годишната Майорга публично говори за случая.

Тя твърди, че през 2009 г. Роналдо я е насилил в хотел в Лас Вегас. Появи се информация, че двамата са постигнали извънсъдебно споразумение още през 2010 г., но осем години по-късно Майорга опита да възобнови случая. Роналдо многократно отрече всички твърдения.

В изявление в понеделник прокурорите в Лас Вегас съобщиха, че твърденията не могат да бъдат "доказани извън разумното съмнение". Окръжният прокурор добави, че жертвата е съобщила за нападение през 2009 г., но е отказала да посочи къде се е случило или кой е бил нападателят. В резултат на това полицията не е била в състояние да "извърши значимо разследване".

През август 2018 г. полицията в Лас Вегас разследва предполагаемото престъпление отново по искане на жертвата. Но в изявлението се добавя: "Въз основа на преглед на информацията по това време твърденията за сексуално нападение срещу Кристиано Роналдо не могат да бъдат доказани извън разумното съмнение. Следователно няма да има никакви обвинения."

През миналата година германското издание "Шпигел" публикува информацията, като обясни, че през 2010 г. Роналдо е платил 375 хиляди долара на Майорга за нейното мълчание. По-късно Роналдо обяви, че ще заведе дело.

Дневник