Австрийският клон на американската верига за бързо хранене "Макдоналдс" (Mc'Donalds) се извини вчера на италианците за рекламна кампания с препратка към мафията, която разгневи италианския министър на вътрешните работи Матео Салвини, предаде ДПА.

Рекламен постер за нови продукти, вдъхновени от Италия, показва снимка на хамбургер до слоган "За истински мамфиоти" - игра на думи от немския глагол "мамфен" (дъвча, ям лакомо) и "мафиоти" (членове на италианските престъпни организации).

Не сме възнамерявали да обидим италианците по какъвто и да било начин и искрено се извиняваме на всеки, който се е почувствал засегнат, каза говорител на компанията.

Салвини, изглежда, не забеляза хумора, когато в неделя се оплака от рекламата, отбелязва ДПА. "Всички италианци ли са мафиоти? Колко тъжно...", заяви в туит със снимка на постера крайнодесният министър и вицепремиер. Салвини обаче погрешно написа, че кампанията е от Германия вместо от Австрия.

Италия е дом на няколко мафиотски организации, включително ндрангета, която е начело на трафика на кокаин в Европа.

Миналия месец Салвини поздрави полицията за мащабна операция срещу групата камора, която включваше ареста на над 120 заподозрени членове на групировката, както и конфискация на 152 недвижими имота, 101 автомобила, 92 мотоциклета и една лодка. /БТА

Дневник