Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви промениха решението си и обявиха, че продължават да се състезават за България. Два месеца, след като съобщиха, "че се предават и няма да играят за страната", те размислиха и ще участват на световното първенство.

В края на май те обвиниха федерацията в отклоняване на средствата, отпускани от държавата, както и в "изключителна арогантност, пренебрежение и откровена неприязън".

Стигна се до размяна на обвинения между федерацията и сестрите. Те обявиха, че ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров заради присвоени пари от наградни фондове. На скандала реагираха и други национали по бадминтон, които обвиниха Стоеви в звездомания.

Според министъра на спорта Красен Кралев двете сестри са имали предложение да се състезават за Франция. В крайна сметка след срещи именно с Кралев, двете променят решението си.

"След много срещи и разговори с министър Кралев ние взехме решение да поставим на първо място националния ни интерес и да участваме на световното първенство през август.Също така ние ще вземем участие в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.
Благодарим на адвокат Радостин Василев, че ни помогна да вземем правилното решение в този труден за нас период", съобщиха бадминтонистките във "Фейсбук".

Дневник