Ръководството на "Левски" призова феновете, които ще подкрепят клуба срещу АЕК, да се въздържат от хулигански прояви. Сините гостуват в Ларнака в четвъртък от 18.30 ч. в първи мач от втория квалификационен кръг за Лига Европа.

"Обръщаме се към всички привърженици да подкрепят отбора на "Левски" в поредния му европейски мач, но без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб", се казва в съобщението в сайта на сините.

Предупреждението на "Левски" идва, след като преди двубоя на тима с "Ружомберок" се стигна до инциденти. Фенове на сините участваха в сбиване в Братислава със запалянковци на "Краковия" и "Аякс", след което се стигна до арести.

Впоследствие от "Левски" обявиха, че клубът заплашен от ново наказание от УЕФА заради започнало разследване. Причината е издигнат флаг със забранен символ в първата среща с "Ружомберок" в Лига Европа, без да се посочва какъв е символът.


Клубът е разследван по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Той се отнася за расизъм, дискриминация или пропаганда.

Дневник