През нощта на много места ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Централна България и крайните югоизточни райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места интензивни и значителни по количество. Ще има условия и за градушки. Преди обяд все още в много райони ще има валежи, но постепенно дъждът ще спира и облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Над планините преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. През деня явленията ще отслабват и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и главно по южното крайбрежие все още ще има валежи с гръмотевици. По-късно валежите ще спрат и облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

НИМХ