Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви в интервю за Би Ти Ви, че партньорите му в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са измамници. Повод за коментара му стана решението от преди две седмици той да не е председател на парламентарната група на малката коалиция. Според Сидеров вътрешното споразумение между "Атака", ВМРО и НФСБ е било погазено и това го карало да се замисли дали да не напусне парламента.

"Ние на практика не работим заедно. ВМРО и НФСБ се опитват да елиминират "Атака". Не знам дали има смисъл да оставам в Народното събрание при това положение, тъй като мамя хората, които са ни избрали. Как може да се работи с хора, които с измама променят самата парламентарна група", каза още Сидеров и отхвърли обвиненията, че не е събирал групата, докато беше неин председател.

"Събирах много добре групата, прекрасно беше", уточни лидерът на "Атака", като добави, че днес има заседание на "Обединени патриоти", на което щял да постави въпроса за отстраняването си.

Той за пореден път разкритикува решението на правителството да сключи договор със САЩ за доставката на осем изтребителя F-16, на който президентът Румен Радев наложи вето.

"Защо един самолет, който го няма на чертожната дъска, бе обявен за най-добрия от нашите генерали? Такива изтребители могат да носят ядрено оръжие и да се използват за ядрен удар срещу друга страна. Това е опасно. Защо да плащаме накуп всичко за нещо, което евентуално след това ще получим", заяви Сидеров.

Дневник