"Ливърпул" е отборът с най-много мачове във Висшата лига, които са излъчени по телевизията през миналия сезон. Това показва проверка на сайта wheresthematch.com. Общо 29 от всички 38 двубоя на червените са били излъчени в телевизиите Sky Sports и BT Sport, които държат правата във Великобритания.

Това носи на "Ливърпул" приходи от 33.5 милиона паунда. Най-близо до тима, който завърши втори в крайното класиране, е "Манчестър юнайтед". "Червените дяволи" има 27 телевизионни мача, от които печелят 31.2 милиона паунда.

На трето място е "Манчестър сити" с 30.1 милиона от 26 двубоя.

Извън клубовете от топ 6 с най-много телевизионно излъчване е "Нюкасъл". "Свраките" завършиха 13-и във Висшата лига, но 19 от техните мачове бяха излъчени. На другия полюс е "Уулвърхемптън", който завърши 7-и и постигна впечатляващи резултати, но само 15 от мачовете на "вълците" бяха излъчени по телевизията.

С най-малко телевизионно отразяване са изпадналият "Хъдърсфийлд", "Саутхемптън", както и "Борнемут". Друг от изпадналите отбори "Фулъм" има 13 телевизионни срещи.

Новият сезон във Висшата лига е първият, в който започват да важат параметрите по новия договор за телевизионните права. В него ще бъдат излъчени общо 200 мача, което е рекорд. Освен Sky Sports и BT Sport, мачове във Великобритания ще излъчва и стрийминг платформата Amazon.

Дневник