Шест нови детски и спортни площадки строи община Шумен в различни райони града. В близките месеци ще има трета площадка за свободно разхождане на кучета.

„Започнахме работа по изграждане на детски площадки на улиците „Васил Априлов“, „Генерал Столетов“, „Бунтовник“, „Добруджа“ и в кв. „Дивдядово“ на мястото на изгорялото читалище. В последните два района площадките са по-големи и ще са с обособени части за деца от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г.“, каза за ШУМ.БГ Валентина Йорданова, директор на дирекция „Устройство на територията“ в община Шумен.

Тя допълни, че предстои да се изгради и голяма открита спортна площадка. Тя ще бъде северно от паркинга на зала „Арена Шумен“.

На ул. „Петра“ ще се изгради площадка за свободно разхождане на кучета. Тя ще е трета такава, като подобно на останалите две ще бъде оборудвана със съоръжения за игра на четириногите.

„Тези площадки няма да са последните, по които ще се работи тази година. Предстои да изградим и обновим още. Уточнява се в кои райони да са и от какъв вид да са те“, допълни Валентина Йорданова.

За реновирането и строежа на нови спортни  и детски площадки общината дава за година 200 хил. лв., а дейностите се извършват от фирма "ЖСП Стил", с която общината има сключен договор.

ШУМ.БГ