Партия "Атака" вече не е част от коалицията "Обединени патриоти". Решението за изключването й е било взето на среща между представители на ВМРО и НФСБ току-що, след като в сряда се провали заседанието на коалиционния съвет на обединението.

Информацията първо бе съобщена по Би Ти Ви от депутата от НФСБ Славчо Атанасов, а после и потвърдена от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов на извънреден брифинг.

От парламентарната група на "Обединените патриоти" са изключени Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. Мотивите - неучастие в заседания на групата и парламента, арогантно поведение и др.

"Повече от година коалицията не работи. Има постоянен саботаж. Персонални атаки срещу мен и Валери Симеонов. Истината е, че така не става. С клевети бяха преминати човешките граници. Всяко нещо си има край. Когато границата бъде премината, настъпва край. Явно Сидеров и другите не желаят да работят с нас - даваме им възможност да се развиват сами", обяви Красимир Каракачанов.

Според него няма да има проблем за управляващото мнозинство, тъй като "Атака" е заявила, че подкрепя правителството. По-рано днес обяви, че е възможно всяка от трите партии да подпише коалиционно споразумение с ГЕРБ.

Извънредната среща бе свикана, след като в сряда съветът се провали, а участниците в него обявиха, че такава коалиция вече няма. По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов и депутати от обединението казаха пред "Дневник", че не знаят кога ще се вземе окончателно решение.

Преди две седмици Волен Сидеров бе свален от ръководството на парламентарната група на "Обединените патриоти". В сряда той обяви по Би Ти Ви, че колегите му са измамници, и заговори за напускане на парламента. След това бе свикан коалиционен съвет, но заседанието се провали, тъй като представителите на ВМРО и НФСБ го напуснаха, след като "Атака" предложи то да е открито за медиите.

Дневник