"Левски" игра смело, но допусна разгром при гостуването си на АЕК (Ларнака) в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Сините загубиха с 0:3, като играха с човек по-малко цяло второ полувреме.

Преломният момент в мача дойде в добавеното време на първата част, когато капитанът на "Левски" Живко Миланов беше изгонен за втори жълт картон след спорно нарушение в центъра на терена.

До изгонването на Миланов сините бяха по-добрият отбор на терена, като имаха няколко добри възможности за гол. През втората част очаквано възпитаниците на Петър Хубчев се бяха прибрали, но допуснаха три гола от 67 до 75-ата минута.

След загубата шансовете на "Левски" за продължаване напред са минимални. Реваншът е след седмица на стадион "Георги Аспарухов".

Хубчев започна в атака с австриеца Дени Алар. Нападателят пропусна добра възможност в началото, след като беше изведен отлично с пас зад отбраната на Давиде Мариани. Алар излезе сам срещу вратаря, но ударът му с левия крак беше спасен от вратаря. При последвалия корнер топката попадна в Янис Каргас, който отблизо стреля встрани.

Сините продължиха да играят вдъхновено и в 23-ата минута Станислав Иванов проби по левия фланг. Той върна топката към границата на наказателното поле, където Хали Тиам стреля силно, но вратарят на АЕК се намеси атрактивно, за да спаси.

Дневник