ЦСКА взе преднина срещу "Осиек" в сблъсъка от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Червените спечелиха с 1:0 домакинството си на хърватския съперник в мач, който предложи предимно надлъгване и битка на терена.

Единствения гол в двубоя отбеляза Евандро със зрелищно изпълнение извън наказателното поле в 53-ата минута.

По същото време "Локомотив" се завърна с победа в евротурнирите. Тимът от Пловдив надви с 2:0 "Спартак" (Търнава).

Двубоят между ЦСКА и "Осиек" започна с надлъгване, груби нарушения, като двата отбора не предприемаха излишни рискове.

В началото Диего Фабрини се отличи с добра изява на левия фланг и центрира към наказателното поле, където Евандро не успя да уцели добре топката. Футболистите на "Осиек" опитаха удари отдалеч, но без успех.

ЦСКА влезе по-силно във втората част, като червените взеха преднина в 53-ата минута. Евандро намери топката от воле и с красив удар преодоля вратаря на "Осиек".

След гола ЦСКА отстъпи инициативата, като удържа преднината си. В 75-ата минута Антонио Манце от "Осиек" стреля опасно от вратарското поле, а седем по-късно гостите уцелиха греда.

"Локомотив" записа още един успех за българския футбол. В герой за тима от Пловдив се превърна капитанът Димитър Илиев, който отбеляза и двата гола за успеха срещу "Спартак". Попаденията дойдоха след дузпи, отсъдени за нарушения срещу Момчил Цветанов.

Дневник