Новият сезон в Ла Лига още не е започнал, но далеч преди първия мач в шампионата се разрази скандал. Той е между Кралската испанска футболна федерация и Ла Лига, след като беше взето решение да не се играят срещи в делничните дни. В петък федерацията обяви, че с решение на съда е забранено да се провеждат срещи от първото и второто ниво в дните петък и понеделник.

Кралската федерация от дълго време настоява за това и върховният орган отсъжда в полза на RFEF. Организацията добавя, че това води до промяна в програмата на първите три кръга в Ла Лига.

Шампионатът трябваше да бъде открит с гостуване на шампиона "Барселона" на "Атлетик" (Билбао) в петък 16 август. Мачът беше преместен за събота от 21:45 часа. Тогава ще има общо шест срещи.

Малко след решението на съда Ла Лига отвърна с официално съобщение, в което се казва, че датите и часовете на мачовете си остават, както беше обявено предварително. "Ла Лига заявява ясно, че е единствената организация, която има право да определя дата и час на мачовете".

Дневник