"Левски" изрази недоволство от организацията на АЕК за мача между двата състава в Ларнака от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Сините я определиха като "лоша".

"Ръководството на ПФК "Левски" осъжда остро лошата организация на домакина на мача и провокативното държание на кипърската публика, породили напрежението между фенове на "Левски", притежатели на билети първа категория, и привърженици на АЕК в сектор AJK GROUP STAND (EAST) на стадион "АЕК Арена" по време на първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа в Ларнака", съобщиха от клуба ден след загубата с 0:3.

След двубоя изпълнителният директор на сините Павел Колев е уведомил делегата на срещата за мнението си за организацията. От клуба посочват, че събират допълнителни материали за случилото се и ще ги приложат към доклада си до делегата.

"Левски" е разследван заради поведението на привържениците си при гостуването в предния кръг, като в основата е знаме с непозволени символи. Успоредно с това клубът изтърпява наказание от две срещи без публика.

Преди мача в Ларнака от "Левски" призоваха пътуващите запалянковци за подкрепа без насилие и расизъм.

Дневник