Американецът Стив Джосън е съперникът на Григор Димитров в първия кръг на турнира в Лос Кабос. Българският тенисист ще участва в надпреварата в Мексико от веригата АТП 250, като подготовка за същинската част от сезона на твърди кортове.

За седми път двамата ще се изправят един срещу друг, като дотук Димитров води в общия баланс с четири победи. Българинът е в серия от три поредни победи срещу Джонсън (Синсинати 2016, Пекин 2016 и Бризбейн 2017), като и трите успеха дойдоха на твърди кортове.

Джонсън е 93-и в световната ранглиста, а най-доброто му класиране е 21-о място преди три години. През сезона Джонсън е с 10 победи и 17 поражения, като се срина в ранглистата след отпадане в Нюпорт. Американецът спечели титлата в турнира преди година, но преди две седмици отпадна още на старта от 188-ия в света Кристофър Юбанкс. Това доведе и до срив от 68-о до 93-о място в ранглистата.

При победа в първи кръг Димитров може да срещне аржентинеца Гуидо Пея, който е втори поставен в схемата. В четвъртината на българина са още Кристиян Гарин и Хуан Игнасио Лондеро. В потока на Димитров попадат Михаил Кукушкин, Дамир Джумхур и Диего Шварцман,но те могат да го срещнат единствено на полуфинал.

В турнира участва и представител на Топ 10 в ранглистата – Фабио Фонини.

Надпреварата в Мексико е втората за Димитров на твърди кортове. Той започна с разочарование в Атланта, където отпадна още на старта след срив срещу 405-ия в света Кевин Кинг.

Българинът все още изчаква да узнае дали ще играе и в двата турнира от сериите Мастърс в Северна Америка – Монреал и Синсинати. Той се отказа от квалификации, но може да влезе в основната схема след отказване на част от поставените. Димитров ще участва и на US Open (26 август – 8 септември).

В началото на следващата седмица Григор Димитров ще започне от 57-о място в световната ранглиста. Той губи три позиции.

Дневник