Шестима души, сред които дете и тийнейджър, загинаха при катастрофи от началото на неделния ден до обед, показва бърз преглед на новините до този час.

Черната серия започва на столичния булевард "Сливница" около 4 часа сутринта, където мъж на 29 години се удря с колата си в стълб и загива на място. Около 6.20 ч. в района на Владая 21-годишен перничанин загубил контрол над автомобила си, паднал е в дере до пътя и също е починал.

Тежка катастрофа блокира пътя Варна - Бургас в района на село Горица. По информация на полицията жена и дете са загинали на място след челен удар на лека кола с чуждестранна регистрация и камион. Мъж, тежко ранен при катастрофата, е починал в болница.

Тежка катастрофа между микробус и лек автомобил, станала на пътя Пазарджик - Пловдив в района на моста над р. Луда Яна, причини смъртта на 16-годишно момче, а жена е ранена тежко. Колата навлязла в лентата на буса, ударила го, той се обърнал и пострадали возещите се в него.

Според статистиката на МВР 96% от катастрофите стават след грешка на водача. За 2018 г. при 6684 тежки пътни произшествия по пътищата на страната загиналите са 611 души, а близо 8500 са били ранени.

Дневник