Трима души бяха убити, а 12 ранени в стрелба по време на фестивала на чесъна в град Гилрой в американския щат Калифорния, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Според полицейския началник Скот Смити извършителят е убит. По-рано очевидци съобщиха, че бял мъж на около 30 години е открил огън по присъстващите на фестивала, допълва "Франс прес".

Фестивалът се провежда ежегодно и продължава три дни. По време на него в Гилрой, който се намира на 176 километра югоизточно от Сан Франциско, се стичат хиляди почитатели на чесъна и на вкусната храна. Очевидци разказват, че празникът се е превърнал в кошмар и хората са изпаднали в паника и са започнали да бягат, когато са чули стрелбата. Кадри, излъчени по американски телевизии, показват ранени хора. Очевидци говорят за пострадали деца.

Засега повече подробности за евентуалните мотиви за стрелбата, станала в последния ден на фестивала, както и за задържания, не се съобщават.

Очевидци обаче са видели още един заподозрян, но засега не е ясно дали той също е стрелял, допълни Скот Смити. Той разказа, че нападателят или нападателите са успели да разрежат загражденията около мястото, на което се провеждал фестивалът.

Дневник