Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е обсъдил развитието на бойните спортове в България с президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович.

Сърбинът е гост на световното първенство по борба за кадети, което се провежда в зала "Арена Армеец" до 4 август, обясни премиерът във "Фейсбук". За организацията на турнира държавата отпусна 350 хил. лева.

"През последните години страната ни зае място сред водещите сили в световната борба при жените, като на последното европейско първенство българските състезателки отстъпиха единствено на състава на Украйна. От четири години насам държавата отделя допълнителни финансови средства за развитие на женската борба. Като стимул за най-успешния спорт България всяка година организира международни състезания по борба от най-висок ранг за различни възрастови групи", обяви министърът на спорта Красен Кралев.

На срещата е била обсъдена кандидатурата на България за домакинство на световно първенство по борба за жени и мъже през 2023 г., което ще е и олимпийска квалификация за игрите в Париж през 2024 г. На срещата са присъствали още председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК и председател на юридическата и етична комисия на Международната федерация по борба Белчо Горанов и президентът на българската федерация Христо Маринов.

Дневник