"Създаваме партия на "Непослушните", която да се бори със статуквото." Това обяви днес в профила си във "Фейсбук" бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева. "Евроизборите показаха, че ние - Непослушните, сме в цяла България. Всяко населено място има своите Иванчева и Петрова, търсещи коренна промяна на съществуващата система", пише тя.

След европейските избори през пролетта, на които Иванчева се яви и получи около 1.2 на сто от гласовете, бившият кмет на "Младост" даде заявка, че ще остане в политиката и ще участва и на следващите избори – местния вот наесен.

Иванчева бе осъдена на първа инстанция в средата на април за подкуп. Тя се кандидатира за евродепутат и проведе голяма част от кампанията от дома си, където изпълнява мярка "задържане под стража", след като бе осъдена на 20 г. затвор.

Днес тя обяви и следващата стъпка в политическата си дейност - създаване на партия. "Днес ще прочетете моето политическо изявление, ДЕКЛАРАЦИЯ, в която ще ви призова да създадем политическа партия с името "Непослушните", пише бившият кмет. Основна цел на тази партия щяла да е да отстоява "истинските интереси на гражданите, да защитава техните права и свободи, да спаси реалната демокрация".

Като друг аргумент да създаде партия Иванчева отбелязва, че законодателството създава доста сериозни изисквания за издигането на независими кандидати от инициативни комитети, а партиите са по-облагодетелствани. Освен това имала подкрепа на хората в цялата страна, които я питали и искали създаването на партия, обединение. "Искат от нас да създадем ОБЕДИНЕНИЕ, което да позволи на инициативни комитети от цялата страна да издигнат свои независими кандидати в местната, законодателната и изпълнителната власт", отбелязва Десислава Иванчева.

Дневник