Отборът на спортен клуб по тенис на маса „Роко“ ще играе във Висшата лига при мъжете през сезон 2019/2020.  Шуменският тим завърши на второ място в А северната група през тази година, но първият „Етър“, който бе и санкциониран от федерацията след контестации, се отказа от участие и така „Роко“ ще попълни състава на елитната група за новия сезон.

Състезателите на „Роко“, които спечелиха квота за Висшата лига са: Росен Рачев, Атанас Росенов, Нурдин Сепарбаев, Георги Домусчиев и Младен Изевков, които записаха само три загуби през изминалия сезон. В последните две години „Роко“ на два пъти игра бараж за влизане във Висшата лига, но загуби.

За последно Шумен имаше отбор в елита по тенис на маса през 2002 г. За новия сезон съставът на Висшата лига все още не е ясен, защото предстоят баражи за попълване на групата. На този етап „Локо“ ще разчита на сегашните си състезатели. От Българската федерация по тенис на маса са определили периода от 19 август до 2 септември за картотекиране, като тогава в отбора на шуменци може да се появи и ново име.

До новия сезон тимът на „Роко“ продължава тренировки в зала „Юнак“, която е център за спорта тенис на маса в Шумен. От клуба канят всички, които искат за играят в залата, която е оборудвана с нови тес маси и робот, а заниманията се водят от професионален треньор.

ШУМ.БГ