Двама мъже и една жена пострадаха при катастрофа на пътя Шумен – Карнобат в участъка между град Смядово и село Веселиново, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за инцидента е подаден вчера около 11:56 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен и оперативния център на РДПБЗН Шумен.

На място са изпратени екипи на участък „Полиция“ – Смядово, РСПБЗН Шумен и УПБЗН Смядово. В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че са се ударили челно лек автомобил Мицубиши Паджеро, с шуменска регистрация, управляван от 59-годишен мъж от село Тушовица и лек автомобил Форд Фиеста, с пловдивска регистрация, управляван от 64-годишна жена от град Пловдив. 

Служителите от спасителните екипи са извадили мъж, който е пътувал в лекия автомобил Форд. В МБАЛ Шумен са транспортирани 69-годишен мъж и 64-годишна жена, пътували във Форд-а. При прегледите е установено, че мъжът е с фрактури на ребро, на дясна  ръка и десен крак, а жената е с фрактура на ребро.

По-късно в МБАЛ Шумен е постъпил за оказване на медицинска помощ и 59-годишният мъж от село Тушовица. При прегледите е установено, че е с фрактури на два лумбални прешлена. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ Шумен.

Извършен е оглед. Започнато е досъдебно производство.

ШУМ.БГ