Полузащитникът на "Левски" Давиде Мариани се раздели с клуба. Швейцарецът публикува видео във "Фейсбук", съпроводено от кратко послание: "Беше невероятно, благодаря ти, "Левски". Благодаря, София!"

Мариани преминава в клуба от Обединените арабски емирства (ОАЕ) "Шабаб ал Ахли". Трансферната сума е 1.5 милиона евро, съобщава авторитетният transfermarkt.de.

В момента все още се очаква официалното потвърждение от двата клуба. Преди ден сините представиха официалната програма за мача с АЕК (Ларнака) в Лига Европа, като на корицата е Мариани и вътре има интервю с него.


Това е първа продажба за "Левски" през лятото, след като преди това тимът се раздели с 11 играчи, които бяха освободени или с изтичащи договори. Сделката за Мариани е втората най-голяма в последните шест години. По-рано през 2019 г. клубът продаде Габриел Обертан в турския "Ерзурумспор" за 1.705 милиона евро.

Мариани е най-добре представящият се играч на "Левски" от началото на сезона. Той отбеляза шест гола в пет срещи за тима. Последният му мач беше в понеделник на стадион "Георги Аспарухов", когато вкара два пъти при успеха над "Ботев" (Пловдив) с 3:1.

Швейцарецът премина на стадион "Георги Аспарухов" през юли 2018 г. като свободен агент, а "Левски" беше първият чуждестранен отбор в кариерата му след "Цюрих", "Лугано" и "Шафхаузен".

За една година при сините Мариани отбеляза 17 гола в 44 мача във всички турнири. Халфът се отчете и с десет асистенции.

Дневник