Трансферът на Давиде Мариани от "Левски" в тима от Обединените арабски емирства "Шабаб ал Ахли" е за 1 417 000 евро, съобщиха от синия клуб. Швейцарецът е продаден на втория от миналогидишния шампионат на ОАЕ, като е първият голям трансфер на тима за това лято.

"Разделяйки се с Давиде, за пореден път си спомнихме за една безсмъртна максима, че "левскар не ставаш, левскар се раждаш...". В пълна сила това важи и за Давиде, с който няма да си кажем "сбогом", а "до скоро", написаха от клуба.

Мариани обяви, че се разделя с "Левски" по-рано през деня, когато публикува видео в социалните мрежи. По непотвърдена информация заплатата на швейцареца в новия му отбор ще бъде 100 хиляди евро на месец, което прави над милион на година.

Мариани е най-добре представящият се играч на "Левски" от началото на сезона. Той отбеляза шест гола в пет срещи за тима. Последният му мач беше в понеделник на стадион "Георги Аспарухов", когато вкара два пъти при успеха над "Ботев" (Пловдив) с 3:1.

Швейцарецът премина на стадион "Георги Аспарухов" през юли 2018 г. като свободен агент, а "Левски" беше първият чуждестранен отбор в кариерата му след "Цюрих", "Лугано" и "Шафхаузен". За една година при сините Мариани отбеляза 17 гола в 44 мача във всички турнири. Халфът се отчете и с десет асистенции.

Това е първа продажба за "Левски" през лятото, след като преди това тимът се раздели с 11 играчи, които бяха освободени или с изтичащи договори. Сделката за Мариани е втората най-голяма в последните шест години. По-рано през 2019 г. клубът продаде Габриел Обертан в турския "Ерзурумспор" за 1.705 милиона евро.

Дневник